Stel: je hond stoot je koffie om over je laptop. Je laptop is stuk en jij zit met hoge kosten. Kan je dan je huisdier aansprakelijk stellen? Kan je de kosten bij de verzekeraar opvragen? Lees hier ook over de huisdieren verzekering.

Kan jouw huisdier aansprakelijk zijn? 

Jouw huisdier kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schades. Jouw huisdier kan tevens geen verzekering afsluiten. Dieren kunnen dus niet aansprakelijk zijn voor materiële of letselschades. Jij bent als baasje aansprakelijk voor de schade die jouw huisdier veroorzaakt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering kun je schades claimen aan iets of iemand. Dit kunnen schades zijn veroorzaakt door: jouw, een gezinslid en jouw huisdier, Bij sommige verzekeraars wordt de huisdier achterwege gelaten. Bekijk de voorwaarden van de verzekering dus goed.

Een aansprakelijkheidsverzekering moet je niet verwarren met de WA verzekering. De aansprakelijkheidsverzekering is in tegenstelling tot de WA verzekering niet verplicht. Ondanks dat de verzekering niet verplicht is, wordt de verzekering wel aangeraden. De kosten van schades kunnen hoog oplopen. Voor enkele euro’s in de maand kun je al een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Met deze verzekering worden schades meestal tussen 1 tot 2,5 miljoen euro vergoedt. Je kunt dus veel kosten besparen als je zo een verzekering afsluit. Want: een ongeluk zit in een klein hoekje.

Als er sprake is van schuld en opzet worden er geen schades uitgekeerd door de verzekeraar. Dit geld niet voor jouw huisdier, want je kunt de intenties van een hond niet nagaan.

Claimen

Dus: wanneer jou huisdier (hond, kat of knaagdier) schade veroorzaakt bij iets of iemand anders kun je jouw huisdier hiervoor niet aansprakelijk stellen. Jij bent als baasje aansprakelijk voor alle schades die jouw huisdier veroorzaakt. Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt kun je de schades hier claimen

 Vergelijken

Als je opzoek bent naar een aansprakelijkheidsverzekering is het verstandig om deze eerst te vergelijken. Op die manier vind je de juiste verzekering binnen enkele minuten die passen bij jouw wensen.