Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering biedt u financiële steun bij de zorgkosten voor je huisdier. Want net als mensen hebben dieren ook zorg nodig. De huisdieren verzekering bestaat uit basis premie en aanvullende premies. Ook hanteren de verzekeringen een eigen risico. Lees hier ook over de aansprakelijkheid.

Waarom een dierenverzekering?

Wanneer je een huisdier aanschaft is een dierenverzekering meestal niet iets waar je meteen aan denkt. Toch is zo een verzekering handig voor je hond, kat of een ander huisdier. Denk aan de hoge kosten voor een medische ingreep, een plotselinge bezoek aan de dierenarts en alle andere zorgkosten voor je huisdier.

Een dierenverzekering helpt je financieel bij allerlei kosten voor zorg. Deze kosten kunnen namelijk hoop oplopen. Uiteraard moet je ook voor een dierenverzekering betalen, maar deze kosten zijn het waard als je de hoge rekening van een operatie krijgt.

Dekking

De dekking van je huisdierenverzekering verschilt per verzekeraar. Hieronder kunnen bijvoorbeeld vallen: de kosten van het consult van de dierenarts. Ook opnames en behandeling vallen onder de dekking. Dit is inclusief operatie en narcose. Onderzoek dat nodig is om letsel of aandoening vast te stellen wordt ook gedekt. Ten slotte vallen dierengeneesmiddelen voor genezing ook onder de huisdierenverzekering. Meestal hanteren verzekeraar een maximum uit te keren bedrag. Bekijk de voorwaarden van de verzekering om te weten hoeveel dat bij jouw verzekering is.

Buitenland: Voor het buitenland kan je een aanvullende module reis afsluiten. Dan worden de ziektekosten van jouw huisdier in Europa vergoedt. Meestal zijn dit kosten tot 1000 euro.

Premie

De premies verschillen per verzekeraar. Als je een verzekering voor je kat afsluit is de premie afhankelijk van de leeftijd. De premie voor de verzekering voor jouw hond is afhankelijk van het ras en de leeftijd. Ieder jaar wordt de premie opnieuw vast gesteld op basis van deze gegevens.

Identificatie en registratie 

Je huisdier hoeft niet gechipt te zijn om een verzekering af te sluiten, maar moet wel geïdentificeerd zijn. Bij de eerste bezoek aan de dierenarts kan je deze chip eenvoudig in laten brengen. Een getatoeëerde huisdier is meestal niet voldoende om jouw huisdier te identificeren.

Vergelijken

Om de juiste verzekering voor jouw huisdier te vinden kan je online de huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken. Op deze manier weet je binnen enkele minuten welke verzekering  het best bij jouw situatie past en wat het je kost. Let op bij het afsluiten van de verzekering dat je de voorwaarden goed bekijkt.

 

Sluit dus een dierenverzekering af!