Stel je voor: je huisdier stoot een kop koffie over je laptop. Een huisdier kan veel schade veroorzaken aan een huis. In dat geval hoopt u natuurlijk goed verzekerd te zijn.  Er zijn een aantal punten die je moet weten over verzekeringen en jouw huisdier.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als jouw huisdier schade veroorzaakt in je huis kun je om financiële hulp vragen bij de aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de schades dekt als jij, een familielid of huisdier schade aanricht bij iets of iemand. Dus ook als jouw huisdier schade aanricht kun je de aansprakelijkheidsverzekering inschakelen.

Welke huisdieren? 

Honden, katten, knaagdieren en vogels die in huis kunnen worden gehouden worden meeverzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering. Andere dieren worden niet meeverzekerd, zoals koeien, paarden, geiten en andere boerderijdieren.

inboedelverzekering

Over het algemeen vergoedt de inboedelverzekering geen schades die zijn veroorzaakt door jouw huisdier. Je kunt de polisvoorwaarden bekijken of dat ook voor jouw verzekering geldt. Waarom niet? De inboedelverzekering gaat ervan uit dat een huisdier nemen risico’s met zich mee brengt. Jij kiest er bewust voor om deze risico’s te accepteren. Deze kosten zijn daarom voor eigen rekening. Als jouw verzekeraar wel schades vergoeden die veroorzaakt zijn door jouw huisdier vergoeden ze lang niet altijd onbeperkt. Dat betekent dat zij vaak tussen de 1000 en 2000 euro aan schade uitkeert. Voor meer informatie en persoonlijk advies kunt u terecht bij Den Haag Inboedelverzekering.

Schades aan anderen 

Heeft jouw huisdier schade aangericht bij een ander? Dan ben jij wettelijk aansprakelijk voor de schade die is veroorzaakt. De tegenpartij kan jou dan aansprakelijk stellen voor de schades. Dat betekent dat jij/jouw verzekering de schades moet vergoeden.

Schades aan je huisdier

Heeft je hond bijvoorbeeld zijn pootje gebroken door een ander? Dan zit jij waarschijnlijk met hoge kosten van de dierenarts. In dat geval kan je de aanrichter aansprakelijk stellen hiervoor.

Verzekeringen vergelijken

Ben jij benieuwd welke verzekering je het best kunt afsluiten als je een huisdier hebt? Dan kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken met een online tool. Binnen enkele minuten zul je weten wat de verzekering je kost, voor wie het is en welke voorwaarden er zijn. Vergelijk de verzekeringen dus, voordat je er een afsluit!